newsletter
 
szukaj
  gdzie
 
   
Untitled Document
Informacje
PROGRAM
21. Festiwalu Kultury Żydowskiej: 24 czerwca - 3 lipca 2011

BILETY
informacje i sprzedaż

kup bilety w EVENTIM

AKREDYTACJA

FESTIWAL NA FEJSUBUKU

 
Galerie zdjęć
 
Cheder
 
Galeria Plakatu



Untitled Document
 
Filmy
 
Informacje

JEWISH HERITAGE TOURS FUNDACJI TAUBEGO

THE OTHER EUROPEANS
projekt europejski

 
Przyjaciele



 

 

 

 

 

 

 



Kuchnia Żydowska (12)
Warsztaty

[2002-06-25] Rabbi Nachman z Bracławia nauczał: "Stań się człowiekiem, dla którego zaspakajanie potrzeb ciała jest doświadczeniem duchowym. Niektórzy ludzie jedzą, aby mieć siłę do studiów nad Słowem Bożym. Inni, bardziej rozbudzeni duchowo, studiują Słowo Boże, aby dowiedzieć się jak jeść." Od poniedziałku do środy w Hotelu Eden, Reb Bezalel Lappe, wyznawca cadyka z Ger, będzie wyjaśniał, co to jest "koszer" oraz będzie uczył, jak, zgodnie z tradycją żydowską, przygotować koszerne jedzenie. I co to wszystko tak naprawdę znaczy? Po kuchni koszernej przyjdzie czas na dania z kuchni żydowskiej (niekoniecznie koszerne). Dwa ostatnie dni warsztatów odbędą się w restauracji Alef (czwartek) oraz w restauracji Klezmer-Hois (piątek), słynących z dobrej obsługi i kuchni.





 

 
Untitled Document
Biuro Festiwalu Kultury Żydowskiej w Krakowie, ul. Józefa 36, 31-056 Kraków, tel.: (+48 12) 431 15 17, 431 15 35 office@jewishfestival.pl